Bedrijfshulpverlening online

Haal nu je bedrijfshulpverlening (BHV) volledig online

Onze online cursus Bedrijfshulpverlening en onze andere cursussen zijn goedgekeurd om online te behalen! Hierdoor bespaar je tijd en geld. Al onze certificeringen zijn natuurlijk officieel erkend en goedgekeurd! 

bhv online

Binnenkort Online

Voordelen van een online BHV cursus

Twijfel je nog of een online BHV cursus wat voor jou is? Een online BHV cursus kent veel voordelen:

  •  je volgt je BHV cursus waar je wilt
  • de online BHV cursus is 24/7 beschikbaar
  • het tempo van de cursus bepaal je zelf, heb je weinig tijd dan kun je er gerust iets langer over doen
  • ook het examen is volledig online en je hebt één gratis herkansing
  • direct na het behalen van je examen ontvang je je digitale certificaat
 
Dus aarzel niet langer en meld je nu aan voor onze online BHV cursus. Heb je nog vragen aarzel dan niet om ons te bellen, te e-mailen of te WhatsAppen. 

BHV in het Pools of Roemeens

Om opleiding en examen te kunnen doen, heb je een account bij ons nodig. Heb je nog geen account, meld je dan eerst aan, door op de knop ‘aanmelden’ te klikken en daarna op ‘nieuwe registratie’. Je kunt de handleiding bekijken via de knop hierboven. Ook kun je jouw vragen mailen naar info@novanorm.nl of bellen naar 085 06 04 406.

Bedrijfshulpverlening (Pools)

Volledig Online
95
ex. BTW
  • Het examen bestaat uit 20 meerkeuzevragen waarvoor je 1 uur de tijd hebt. Je bent geslaagd als minimaal 12 vragen goed zijn beantwoord (het certificaat heeft een geldigheid van 1 jaar).

Onze klanten

Onderstaande klanten hebben reeds succesvol cursussen en examens afgenomen bij Novanorm.

Wat leer je in een BHV-cursus?

Ter bescherming van het personeel is het voor elk bedrijf verplicht bedrijfshulpverleners (BHV’ers) in dienst te hebben. Een BHV’er is een hulpverlenend persoon binnen de organisatie die adequaat kan handelen in een noodsituatie. De BHV’er neemt deze rol naast zijn normale werkzaamheden op zich. Het is aan te raden medewerkers te selecteren die goed verspreid zitten over de afdelingen en locaties van het bedrijf, zodat mogelijke risico’s en calamiteiten zo goed mogelijk gemanaged kunnen worden door deze groep. Deze medewerkers volgen jaarlijks een cursus BHV, waarin ze adequaat leren handelen bij verschillende soorten calamiteiten. Denk aan wat te doen bij brand, het instellen van een ontruimingsplan, eerste hulpverlenen bij een hartaanval of efficiënt handelen bij een plotseling bedrijfsongeval. Na het volgen van de cursus ontvangt de deelnemer een BHV certificaat.

De volgende onderdelen komen aan bod tijdens de cursus BHV:

 

  • Reanimatie en AED
  • Verbandmiddelen
  • (Niet-)spoedeisende eerste hulp
  • Stabiele zijligging
  • Slagaderlijke bloedingen
  • Rautek- en ondersteuningsgreep
  • Communicatie, ontruiming en brandbestrijding
  • Ontruimingsaspecten
  • Verbanding en blussen
  • Communicatie bij incidenten (met hulpdiensten)

Hoe behaal je je BHV certificaat?

 

Het BHV certificaat is een officieel document dat bewijst dat je de cursus gevolgd en het examen gehaald hebt. Je kunt een BHV-cursus (deels) online volgen en ook het BHV certificaat digitaal halen. 

Dit certificaat is een bewijs dat je de cursus hebt gevolgd en dat je kennis op peil is. Het is mogelijk om online het examen af te leggen. Het certificaat is een belangrijke factor om bij controle aan te tonen dat een bedrijf geschoolde BHV’ers op de vloer rond heeft lopen.

Hoe lang is een BHV certificaat geldig?

Een BHV certificaat is één jaar geldig. Nadat de uiterste datum verlopen is, mag de bedrijfshulpverlener zich niet meer zo noemen en is hij de status verloren. Dat betekent ook dat er bij een eventuele controle geen geldige BHV’er aanwezig is. Het is belangrijk dat bedrijven zelf in het oog houden welke certificaten aflopen en zo nodig op tijd kiezen voor een BHV herhaling. 

Hoewel deze niet verplicht is (maar het nieuwe certificaat wel) kan een BHV herhalingscursus juist erg belangrijk zijn voor het handelen van BHV’ers in noodsituaties.

Wat is een BHV herhaling?

bhv herhaling online cursus

Door de beperkte geldigheid van BHV certificaten is het belangrijk om op herhaling te gaan zodat je de opgedane kennis van de cursus goed op peil kunt houden. Daardoor worden BHV’ers gestimuleerd om hun kennis en vaardigheden op te frissen en kunnen ze belangrijke vaardigheden nog eens oefenen. 

Mocht er wat gebeuren, kan er veel sneller gehandeld worden. Iets dat goed van pas komt, wanneer er plotselinge calamiteiten zich voordoen. Denk aan het soepel en adequaat kunnen geven van een hartmassage tijdens een hartaanval. Bedrijven met een verhoogd risicovolle omgeving kiezen er bovendien vaak voor om nog frequenter nascholing in te plannen voor hun BHV’ers. 

Voor de herhaling kan een online herhalingscursus worden gevolgd. Na het doen van het examen wordt er opnieuw een geldig certificaat uitgeraakt. Dit certificaat is wederom een jaar geldig. Het is dus mogelijk om je BHV herhaling en certificaat online te halen.

Hoeveel BHV’ers heeft een bedrijf nodig?

Het aantal gecertificeerde BHV’ers binnen een bedrijf hangt af van het aantal medewerkers en afdelingen. De Arbowet stelt geen vaste aantallen hiervoor, maar ga uit van de vuistregel dat er altijd ten minste één BHV’er aanwezig moet zijn. Het is verstandig om hier stressbestendige medewerkers voor te selecteren die vaak op kantoor aanwezig zijn. Denk aan de binnendienst of een andere afdeling(sfuncties). 

Aan de hand van RI&E kan je bepalen hoeveel BHV’ers je nodig hebt. Hierin kijk je niet alleen naar het aantal medewerkers (en bezoekers), maar ook naar restrisico’s, de complexiteit van het gebouw, het aantal niet-zelfredzame personen, ligging van het gebouw, mogelijke aanwezigheid van BHV’ers tijdens vakantie, ziekte en verlof), opkomsttijd van hulpdiensten en andere risico’s vanuit de omgeving.

Meer informatie

Wil je meer informatie of een persoonlijk advies, laat dan hier je gegevens achter. We nemen binnen 24 uur contact met je op.

× Hoe kan ik je helpen?